FavoriteLoadingAdd to favorites

 Downfall (2004)


Filmi Traileri
392 Shikime
  • Lloji Filmit: Biografi, Dramë, Histori
  • IMDb:
  • Viti:
  • Tags:

Në Prill të vitit 1945, Gjermania qëndron në prag të humbjes kundër ushtrise Sovjetike, dhe është drejt izolimit nga perëndimi dhe në jug. Berlini, kryeqyteti i Rajhut të Tretë, po bie në duar të Sovjetikëve, Adolf Hitler, këmbëngul se Gjermania do të vazhdojë të korrë fitore, dhe urdhëron gjeneralët e tij të luftojnë deri në ushtarin e fundit. “Downfall – Der Untergang” zbulon ditët e fundit të Rahjut, ku krerët e lartë Gjermanë fillojnë të dezertojnë nga Fyhreri i tyre i dashur, në një përpjekje për të shpëtuar jetën e tyre, ndërkohë të tjerët në heshtje zotohen se do të vdesin përkrah Hitlerit. Hitleri vetë, kalon në formën e një njeriu me paranoja, plot optimizëm në një moment dhe në depresion vetvrasës në një tjetër. Kur fundi vjen, dhe Hitleri vret veten, ajo çfarë ngelet nga ushtria e tij duhet të gjejë një rrugë, për t’i dhënë fund luftës, e cila u quajt dhe Beteja e Berlinit, të ulin armët dhe të dorëzohen.

Komente